Biografie


Op achttien jarige leeftijd begon Josephina Louise (bekend als Fientje) haar zangstudie bij Zenja Petkovic McCray aan de McCray Studio in Den Haag.

In 2013 begon zij aan de Bachelor opleiding Klassiek Muziektheater aan Fonty’s Hogeschool voor de Kunsten waar zij in 2017 afstudeerde onder leiding van haar zangleraar Harry RuijlIn 2014 begon zij met jaarlijkse masterclasses bij de Italiaans bariton Carmelo Corrado Caruso op Sicilië. In July 2017 won zij de Jacques de Leeuw Prijs voor jong top talent.

In Oktober 2016 had zij haar eerste rol debuut als La Contessa in de opera Le Nozze di Figaro aan Teatro Alessandro Bonci onder leiding van Maestro Claudio Desderi in Italië. In 2017  kreeg zij haar tweede rol debuut als Donna Elvira in de opera Don Giovanni onder leiding van Claudio Desderi in Teatro Alessandro Bonci.

In 2017 studeerde zij een jaar lang bij Maestro Desderi aan de Muziek Academie van Fiesole in Florence, daar bereide zij haar derde roldebuut voor totdat Maestro Desderi plotseling overleed.

Sinds 2018 was Josephina vaak te zien als solist bij Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging en Prince Haghe. In 2019 werkte zij samen met René Froger en maakte zij haar debuut in de Amsterdam Arena als gastartiest bij Toppers in Concert voor 70,000 mensen.